3 Temmuz 2010 Cumartesi

Analamadıklarım Ya da Akıl Erdiremediklerim...

Şu anda içinde bulunduğum hal yıllar sonra değişecek mi görmek için bu yazıyı yazmak zorunluluğu hissettim...

Anlamadıklarım ve akıl erdiremediklerim... Bunları yapanları ya da o tarz olayları eleştirmek için yazmıyorum sadece cidden anlamıyorum...

1) Zombiler neden birbirini ısırmaz.

2) Müzik ruha hitap eden bir şey olmasına ramen neden herkes birbirinin müzik zevkini sorgular... Ya da müzik zevkine göre yaftalar...

3) İnsanlar neden kendilerini temsil etmesi için oy vererek seçtikleri vekillerden iş ya da herhangi bir neden için medet umarlar... ya da bir ortamda onlara saygı göstermek nedendir? Hepsinden de vahimi alt tarafı 5 yıl bir toplumu yönetecek olan bir oluşum neden toplumun kaderine yön vermeye çalışır, bu zorunluluğu ve hırsı nereden bulur??

4) Kızlara neden ve nasıl yavşanır(Ya da modern kullanımla yazılır?). İki tür birbiri olmadan yarım kalacağına göre neden sadece beğendiğini söylemek yetersizdir?? Yazarak onun anladığın şekle bürünüp başlangıçta istediği gibi yaparak bağlayacağın bir hatun sadece onu sevdiğini söylediğinde neden oralı olmaz??? Hemen hemen herkes erkek ya da kız arkadaşı için "beraber olduktan sonra çok değişti" tarzı eleştiriler yaparken bu bağlamak için karakter değiştirmek paradoksundan neden sakınılmaz??

5) İnsanlar at arabalarından gelen bilinç altı ile tekerlekli taşıtları icat etmeden direk uçan araçlara konsantre olsalar şu an uçan arabalara biniyor olabilirmiydik (Bunu ben iddia ediyorum.. İnsanların bazı konularda kendilerini durdurduklarına hatta hapsettiklerine inanıyorum...)

6) İnsanların çalıştıkları şirketin büyüklüüne ve başarısına göre neden götleri kalkar. Neticede daha başarılı ve karlı bir şirketin çalışanları diğerlerine göre daha çok çalışıyor demektir ve modern zaman köleliğinde daha dibe batmamışlarmıdır ??

7) Kimse nerede doğacağını seçmediği halde neden herkes ister istemez ırkçılık yapar... Ya da herkes doğduğu toplumun artıları ve eksilerini deden sorgusuz sualsiz kabul eder?? Doğdukları topluma neden sınır çizip diğer insanların buraya gelmesini istemezler?? Dünya çok küçük olmasına ramen neden hep paylaşılma kaderinden muzdariptir??

8) Japonyada doğan ve hep ordada yaşayan bir köpek ile Türkiyede doğan ve hep burada yaşayan bir köpek yanyana geldiklerinde anlaşabiliyorlarsa neden biz anlaşamıyoruz?? Toplumsal farklılıklara göre diller icat etmek başlıbaşına yanlışmıydı?? (Şahsi fikrim ağır yanlıştı..)

9) Bir insan neden diğerinden iyi olmak ister?? Ve ya insan toplulukları birinin diğerinden iyi olduğuna neden karar verme ihtiacı hisseder??

10) Yaşamak ve yemek için avlanmak neden para kazanmak için çalışmaya dönüşmüştür. Ki çalışanların çoğu şirketlerinde görev aldıkları kişileri zengin eder kendisi için çalışmaz...

Bunlar aklıma şu anda gelenler... Bunlara bir açıklık getirilsin lütfen :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder