4 Temmuz 2010 Pazar

Full Metal Heart

Vay be,

Full Metal bir kez daha bitti :) Winry ile Ed in evlenmesine mi sevineyim... Al ile Mei nin manita olmasına mı sevineyim... Al ın bedenini geri almasına mı sevineyim... Mustang ve General Armstrong un ülkeyi yeniden kurmalarına mı sevineyim... Karar veremedim ama sanırım hepsi çok güzel şekilde noktalandı...

Full Metal'in, diğer animelere nazaran barındırdığı daha mistik hava ile bendeki yeri apayrı... Bazen düşünüyorum da.. Bilimin değil de simyanın geliştiği bir dünyayı sanırım tercih ederdim :) Hatta şu an yaşadığım inanılmaz sıkıcı hayatı düşündükçe Amestris'e kaçma isteği uyanıyor içimde...Hem de artık orada da sular duruldu...:)

Hep demişimdir.. Hikayeler anlatıldığı dünyanın tamamını kapsıyacak şekilde genişleyebiliyorsa görkemini koruyor. Karakter bazlı anlatımla başlayan hikaye çemberi genişletemiyorsa çerezlik bir hikaye olarak kalıyor. Ama Full Metal tarzı, Guren Lagann tarzı animeler çemberi genişletip hikayenin içine vazgeçilmez öğeler ve karakterler katarak efsaneleşiyorlar.
Pazartesi sabahlarımın serisiydi. Boşluğunu neyle doldurucam bilmiyorum ama bıraktığı boşluk gibi büyük hoş bir de tad bıraktı gerisinde... Neden böyleyim bilmiyorum ama ben bu Animeden de birşeyler öğrendim...Sadece bu seri değil severek izlediğim bütün serilerden kendime birşeyler katıyorum.... Ben açıkçası sevdiğim hikayelere gerçeklik payı yüklüyorum. Hatta onların gerçek olduğuna inanıyorum. Bana göre Edward Elric; geçmişte yaşamış ve hikayelerde anlatılan köroğlu kadar william wallace kadar, ve anlatılan bütün yaşamış kahramanlar kadar gerçek.

İleride devamının gelmesini sabırsızlıkla bekliyecem ama gelmese bile bu tarz yüksek kaliteli animelerin yeniden yapılacağı umudum tam gaz devam edicek.
Yazıyı bu seriden kendime kattıkların muhteşem bir özeti olan Edward Elric'in son sözleriyle bitirmek istiyorum...

"A lesson withot pain is meaningless. That's because you can not gain something without sacrificing something else in return. But once you have withstood the pain and overcome it, you will gain a heart that is stronger than anything else. Yes,. A FULLMETAL Heart."

7 yorum:

  1. olm ne guzel bitti ya!acayip duygulandim, gecen bolumun son oldugunu sanirken bu hafta sasirtti beni, resmen suratimda manasiz bir gulumseme ile gitti.
    yine son sahnede gecen serideki gibi ed trendeydi o da guzel bi gonderme olmus..
    begendim yaa.
    ilk serinin yeri ayridir ama bu kesinlikle onu asmis bence

    YanıtlaSil
  2. Sorma sabah sabah işe başlamadan önce simit yerken bi bakayım dedim nostalji yapmak için.. Animecrazy de direk 64Final yazıyo... Olm sevincimi anlatamam :)))) Senden duymuştum ya 63 final diye ... ben de hiç ihtimal vermedim açıkçası ama şaşırttılar güzel de oldu...

    Hatırlarsın beni ilk çağırmıştınız yeni Full metal in ilk bölümüne :)) eskisinin hastası olarak çizimleri garipsemiştim başta ama evet.. sana katılıyorum hakkaten de yenisi eskisini aştı... ve çok mükemmel ve duygusal bitirdiler :)) ama rukiciim pazartesi sabahı napıcam ben bundan böyle ya... bak Fairy tail de çıkmamış daha.. o da mı tatile girdi acaba :))

    YanıtlaSil
  3. bilmiyom valla ama one piece haftaya cikiyormus bir haftalik tatil varmisler

    YanıtlaSil
  4. Ohhh :)) bu iyi bi haber oldu be...iyi o zaman heralde max 1 er hafta falan çıkarlar yani...:))

    YanıtlaSil
  5. ne spoiler ama neyseki okumadım bitsin diye bekliyordum 43'de mi ne bırakmıştım. şimdi 20 bölüm birden izlemek süper olacak.

    YanıtlaSil
  6. Owwwwwwwwwwww... :))) ben seni full metal de up to date sanıyodum gomenazai(latin harfleriyle umarım bole yazılıyodur :))

    Haklısın bundan sonra başına spoiler notu düşmem lazım... Offf bu blog dünyasında çok yeniyim ya... Bi de heyecanlandım mı kaptırıyom kendimi... Rukiyle ya da seninle animelerde olanları konuşmaya bayılıyom.. Bi de bizi mekandan bağımsız hale getiriyo ya.. tutamadım kendimi tekrar pardon...

    Yalnız 43 ler falan kuzey bölümlerinin başlarıydı yanlış hatırlamıyosam... Tam en muhteşem yerinde bırakmışsın 20 bölüm full throotle izliyceksin nasıl özendim şimdi sana ya...

    Neyse biraz ara veriyom ki ilerde çocuğum falan olursa ona izletirken nasıl olsa izliycem hehehehe...yoksa bi kez daha izlememek için kendimi zor tutuyom... Guren Lagann da tutamadım 2. ye izledim zaten.. ama onu kaçkez izlesem sıkılmam :))

    YanıtlaSil
  7. ben de gurren lagann ve code geass'i iki kere izledim. Benim için Code Geass her yıl bir kere izlenilmesi şart olan animelerden o kadar seviyorum ki geass semboli yaptırıverdim. Aynen bu bütün arşivler direkt çocuklarımıza kalacak hepimizin o yüzden çok değerliler.

    One Piece'den sıra gelmiyor fma'yı bitirmeye en yakın zamanda bitirip dalacağım muhabbetinize muhaha :D

    YanıtlaSil